dijous, 21 d’abril del 2011

Vius i ben vius

"Deixeu-nos morir en pau". Amb aquesta frase acabava Testament, la darrera cançó del Kitsch 10. Moltes especulacions van girar al voltant d'aquest disc, que presagiava l'adéu d'una de les bandes de rock més emblemàtiques del nostre país.

Per sort dels seus seguidors, el grup ha començat a donar mostres de vida en les darreres setmanes amb l'edició d'un nou single, Mala idea, que va veure la llum el passat 16 d'abril a Girona, en el marc del Record Store Day. A més de poder adquirir la nova obra dels Kitsch (que també inclou la cançó Col·lapse), els assistents varem poder escoltar en directe els nous temes i alguns dels seus clàssics.

Quan escoltes les noves cançons d'un grup poden passar dues coses: que et semblin bones però pensis "estan bé, però no arriben al nivell dels seus clàssics" o bé que t'agradin i et deixin amb ganes de més. Això passa amb els nous temes dels Kitsch, cançons amb molta força i contundència que et deixen amb fam de nous temes, amb la sensació que aquest grup no para de créixer, de sorprendre'ns i de mostrar una vitalitat infinita.

La llàstima, com sempre, és que no se'ls reconegui com es mereixen. Porten prop de 26 anys de carrera, sempre han cantat en català (tret d'algunes cançons en castellà, anglès i francès) i han ocupat un espai de la música catalana que ara mateix no té herència.

Per a satisfacció dels seus fidels (i també per als seguidors de la bona música), el proper dissabte 30 d'abril toquen a la sala Stroika de Manresa. Una bona oportunitat per gaudir del seu directe i esperant que estiguin "25 anys més gemegant"...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada