divendres, 23 de desembre del 2011

Una llarga llista: mitjans de comunicació que tanquen portes

Lamentablement, el 2011 està sent un any terrible per al periodisme i els mitjans de comunicació. En els darrers dos mesos, les notícies sobre el tancament de mitjans ens arriben sense parar i alguna cosa hem de fer els que estimem la professió.

A continuació poso una llista dels mitjans afectats per tancaments, fusions o reduccions de plantilla. Segurament n'hi ha més, però aquests són dels que tinc confirmació. Clicant damunt de cada mitjà trobareu una notícia de referència, on podreu conèixer les decisions que s'han pres en aquests mitjans.


M'estimo molt la meva professió i considero que molt poca gent defensa els mitjans. No pot ser, però, que davant la situació en la que estem vivint, tot se solucioni amb el tancament de mitjans i amb la reducció de les plantilles.

Els mitjans de comunicació tenen un rol social que consisteix en informar amb la màxima veracitat a la ciutadania. Per tant, cal preservar-los.

3 comentaris:

  1. Realment és indignant tot el que està passant pq si la societat prefereix altres coses que tenir comunicadors que els expliquin la realitat del que passa al món i estar informats és que la societat en la que vivim s'ha tornat boja. Ànims a tots els qui comuniqueu

    ResponElimina
  2. És el més fàcil de retallar i interessa que hi hagi pocs mitjans però controlables. En fi, ens haurem de reinventar! Gràcies pels ànims!

    ResponElimina
  3. Gràcies Xavi, ja havia perdut el compte. Però el sector també hauria de fer reflexió del que passa. Estic convençut que no és només la baixa publicitat ni la crisi la que fa que molts mitjans estiguin a la corda fluixa. Corre un post per la xarxa força interessant on es denuncia que TOTA la premsa va publicar el missatge del rei en portada dos dies desprès que s'emetès per la tv i les xarxes socials el comentessin. Qui es compra un diari d'una notícia de fa dos dies?

    ResponElimina