dijous, 20 de gener del 2011

Sirenes no desitjades

Imagina't que et trobes en una platja paradisíaca. Sorra blanca, aigua de color turquesa, un cel ben blau i el sol torrant suaument la teva pell. Mentre gaudeixes de tot aquest entorn, veus com surt alguna cosa de dins de l'aigua. Un peix no pot ser per la seva mida i una persona tampoc perquè la seva forma és estranya. T'hi apropes i..oh no!, la sirena és monstruosa! Això no vol dir que t'hagis despertat sinó que potser t'has creuat amb una sirena de Fiji.

De reproduccions (i imitacions) se n’han vist moltes. L’original, però, es va donar a conèixer als Estats Units al voltant del 1860 (reproducció aproximada a la imatge del costat). Representava un ésser momificat amb mig cos humà i l’altre meitat de peix i es va donar a conèixer en exposicions com la de P.T._Barnum (expert en circs, exposicions rares, entre d’altres). Tot i ser un ésser desconegut, tot sembla indicar que es tractava d'un fetus animal amb malformacions o bé persones afectades amb sirenomèlia (sense separació de les cames).

I on està aquesta sirena a dia d’avui? Doncs es va perdre en un incendi i mai més s’ha sapigut d’ella. De totes maneres, avui en dia, si fas una cerca per Internet en pots trobar moltes equivalències, la majoria d’elles falses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada