dilluns, 3 de gener del 2011

Noms marcats

El passat dijous, diverses entitats d'Olot (la Garrotxa) van demanar, a través d'un manifest, que es recuperés la confiança i l'autoestima de la localitat, després dels fets tràgics que s'han produït en els darrers tres mesos.

Els crims comesos per l'àngel de la mort en el geriàtric de 'La caritat' i el solitari que va matar a quatre persones en resposta a la delicada situació econòmica per la que passava, han fet aparèixer el nom d'Olot en diversos mitjans, i no pas per causes positives.

El que ha passat a la capital de la Garrotxa també va produir-se en un petit nucli de Badajoz conegut com Puerto Hurraco. En aquest sector, pertanyent al municipi de Benquerencia de la Serena, es va produir una greu matança fa més de vint anys. Els enfrontaments entre famílies, enquistats des de fa anys i amb un odi que es va anar fent gran en els racons més amagats de l'ànima, van fer possible que la venjança agafés el protagonisme. El balanç final, 9 morts del poble.

Com he dit, fa més de 20 anys que van passar aquests fets desagradables i funestos. Tot i això, encara la gent recorda aquest poble pels fets tràgics que es van produir i els seus veïns ja estan cansats. Només demanen que no se'ls recordi només per aquests fets i que sigui possible recuperar la normalitat. També deuen pensar el mateix els veïns d'Alcàsser. La humanitat tenim un defecte, ja que acostumem a posar a la llista negra els llocs on hi han passat desgràcies, i ens costa molt canviar aquesta concepció.

Més que fer un rentat la imatge, els veïns d'Olot demanen que no se'ls recordi pels fets desagradables. Jo prefereixo recordar la capital de la Garrotxa pel meravellós riu Fluvià, per la zona volcànica i per la fageda d'en Jordà. Indrets preciosos que s'han de sobreposar a les desgràcies. Que la bogeria d'uns no serveixi per embrutar la bellesa d'un lloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada