dijous, 17 de febrer del 2011

Grans testimonis

En la meva època d'estudiant de periodisme (sembla que hagi plogut molt des d'aleshores però fa uns sis anys que em vaig llicenciar), sempre vaig tenir molt clar que les declaracions havien de complementar la notícia, ser un element més i que cohesionés la peça. Indiferentment si eren per televisió o per ràdio, els professors sempre recalcaven molt aquesta qüestió.

Sincerament penso que és molt encertat aquest punt de vista i que una declaració rellevant pot completar molt bé una notícia. En canvi, una opinió intranscendent i buida de contingut pot fer que la peça sigui presa amb humor i amb poca seriositat.

Poso com exemple l'informatiu vespre d'aquest dimarts 15 de febrer en una cadena privada d'àmbit estatal. S'emetia una notícia sobre el temporal de neu i fred al nord d'Espanya. Per aportar opinions de la gent, es van escollir dues persones, una dona que deia "estamos en invierno" i un senyor gran que repetia "frio, frio, frio". ¿Realment és necessari posar talls com aquest? Sí, ens queda clar que fa molt fred, però ja imaginem que si en un lloc neva la gent no anirà amb el banyador pel carrer.

Per sort, hi ha mitjans que tenen vocació de posar declaracions amb cara i ulls. Altra cosa és que l'entrevistat digui barbaritats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada