dimarts, 28 de desembre del 2010

Qüestió de prioritats

Segons publica avui La Vanguardia, Telecinco substituirà CNN+ pel canal Gran Hernano 24 hores. Sens dubte, és una notícia dolenta pels que seguim l'actualitat i pels que volem estar al dia de tot el que passa al món.

Què és guanya amb un canal Gran Hermano 24 hores? No m'amagaré que esporàdicament segueixo aquest reality, però també sóc conscient que ja a dia d'avui disposa de molts canals per a la seva difusió: Telecinco emet una gala cada setmana i petits resums diaris, la Siete (també del mateix grup), fa amplis resums del programa i també connecta unes quantes hores al dia amb la casa de Guadalix de la Sierra.

A més, hi ha l'opció, mitjançant Internet i pagant una quota, a veure el que passa a la casa en tot moment. Quina saturació de Gran Hermano, no?!! Amb tot el que hi ha (a més de xarxes socials com el Facebook), els seguidors ja en deurien tenir prou.

Sorprèn també aquesta decisió en un programa que, any rere any, va perdent audiència (18,8% de quota de pantalla), tot i els intents de la Merceditas per cridar l’atenció ficant-se contra Leire Pajín i el Ministerio de Sanidad. Tot perquè la institució ha retirat el patrocini al programa.

Per contra, cada cop hi ha menys canals destinats a la informació pura i dura. Per sort, a Catalunya disposem del 3/24, que ens permet estar al dia de tot el que passa (tant a casa nostra com a la resta del món). Si mirem, però, a la resta de l'Estat espanyol, només ens queda Intereconomía (informen de l'actualitat, però la del PP!!) i poca cosa més (en canal 24 hores de TVE). Amb referents així, s'entén la concepció de molts espanyols sobre Catalunya i que la gent prefereixi veure a verdulers escridassant-se a saber el que passa en el món on vivim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada