dimecres, 15 de desembre del 2010

Fantasmes d’alts vols

Tot i que el títol ho suggereixi, no parlaré de la vaga dels controladors, sinó d'una història que conec fa molt temps i que mai m'ha deixat de sorprendre.

Fa gairebé 40 anys, un avió de la companyia nord-americana Eastern feia el trajecte entre Nova York i Miami. Quan la nau estava arribant a la seva destinació, els pilots van detectar un problema en el tren d'aterratge. Després de diverses maniobres per intentar resoldre l'avaria, l'avió es va precipitar en la zona pantanosa dels Everglades. El balanç final va ser de 100 persones mortes i 77 supervivents.

En l'accident van morir el pilot, Bob Loft, i els auxiliars Albert Stocckstill i Don Repo. Després de l'accident, diversos passatgers i membres de la tripulació de la companyia Eastern que feien també el trajecte entre Nova York i Miami van assegurar haver vist els fantasmes de Don Repo i Bob Loft (va passar en prop d'una vintena d'ocasions). Algunes hostesses (per separat) van veure els presumptes fantasmes dels pilots a la cuina de l'aeronau.

El cas, però, més sorprenent, i que posa la "gallina de piel", com diria Johan Cruyff, va passar en un vol amb la mateixa companyia i en el mateix trajecte. Una hostessa va descobrir que hi havia un home a primera classe que no figurava en la llista de passatgers. Vestia com un pilot de la companyia i no responia a les preguntes del personal de l'avió. Finalment va ser el comandant de la nau que va reconèixer que l'intrús era Bob Loft, el qual va desaparèixer davant dels seus ulls.

Causes

Es van investigar els fets i s'arriba a la conclusió que les aparicions tenien lloc en avions del model L-1011 de la companyia Eastern. També es van produir fenòmens similars en avions que la companyia havia llogat a altres empreses. A més, en la majoria dels casos on es van produir aparicions, els avions tenien peces recuperades de l'aeronau accidentada i sempre cobrien la ruta Nova York-Miami.

Pels que siguin seguidors d'aquests temes i vulguin pujar en un d'aquests avions per comprovar-ho, la companyia Eastern no opera des de 1991.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada