divendres, 3 de desembre del 2010

Wikileaks, el 'Sálvame' dels classificats

Sense cap mena de dubte, el de Wikileaks serà un dels noms destacats de l'any. Aparescut com un bolet, per art de màgia, aquest web ha aconseguit posar nerviós a molta gent i a molts organismes, entre ells el govern dels Estats Units.

Abans d'aquesta setmana, Wikileaks s'havia erigit com el descobridor dels documents secrets i classificats del govern dels Estats Units. No obstant,en els darrers dies estem vivint aquest fenomen com si es tractés del que seria el 'Sálvame' dels documents classificats pels temes que han anat apareixent.

El primer d'ells no deixa de ser sorprenent i ens toca de prop. S'informa que l'expresident del Govern espanyol, José Maria Aznar, es mostra disposat a tornar-se a presentar per dirigir el país, sempre que la situació ho requereixi (si ho ha de fer, que no esperi massa, o potser es trobarà un solar, però és més fàcil que la crisi se la mengi algú altre, no?). Aznar, segons la informació desvetllada pel web, no veu capacitat a Mariano Rajoy per arribar a la Moncloa.

Sincerament, potser ara és fàcil dir la meva opinió, però, no és una obvietat que Aznar pensi això? Sempre se l'ha vist fred i distant amb Rajoy, i els seus estils són molt diferents (són iguals, però, el seus objectius).

Notícies d'aquest tipus em fan imaginar l'Aznar al Sálvame, dient: "Rajoy és un incompetent" o "el gallec va estar tota la nit de festa i va estar lligant amb una noia", amb la mirada sorpresa de l'Esteban mossegant un enorme entrepà de pernil i el Jorge Javier calmant la sorpresa del públic.




El segon tema del 'Sálvame' confidencial és la vida privada del seu fundador, Julian Assange, el qual ha estat acusat d'abusos sexuals. En el primer intent per vincular-lo en aquest tema, Assange se'n va sortir. Ara arriba el segon assalt i el màxim responsable de Wikileaks està en cerca i captura. Curiós que una persona que vol oferir transparència sobre les relacions entre països i els abusos de determinats governs sigui tan misteriós en la seva vida privada.

Potser en Jorge Javier Vázquez decideix un dia recuperar el programa 'Hormigas Blancas' i parlar de la vida i miracles de Julian Assange, portant a tertulians com Barack Obama, Silvio Berlusconi, entre d'altres. Les comparacions són odioses, però seria possible, no?

3 comentaris:

  1. La veritat que aquest cas demostra la protecció de dades que n'hi ha i que tots són humans amb les seves opinions.Es busca Assange per "chivato" i transparència a nivell mundial....;+)
    De veritat preguntes si és possible un "Hormigas Blancas" amb Obama, Berlusconi?¿?¿
    ...bueno, Berlusconi possible no?

    ResponElimina
  2. Doncs en aquest món tot és possible, no?? Qui diria que "la Esteban" tindria opcions a ser parlamentària??

    Crec que ara s'escampa i es filtra tota la informació de la que es disposa, sense posar cap filtre. A veure com acaba la història del "wiki"

    ResponElimina
  3. si necesitas mas informacion sobre acoso sexual
    visita mi pagina, esto es un acto que puede ser motivo de carcel para el agresor , hay que estar alertas

    ResponElimina