dijous, 18 d’agost del 2011

Carta oberta al diari Marca

Avui són moltes les reaccions al desenllaç de la Supercopa d'Espanya. No entraré a parlar de les accions de Mourinho, les genialitats de Messi o el debut de Cesc. Avui, el tema va més enllà.

A través d'E-Notícies he descobert que en els fòrums de Marca s'han dit autèntiques barbaritats sobre el partit d’ahir i que va acabar ben malament. Destaca el cas d'una persona que desitja que el càncer ens afecti a tots els catalans i que vindrà a Catalunya "sólo a buscar pelea" i "violar a muchas jovencitas catalanas".

El diari Marca hauria de controlar aquests comentaris. Ben cert que el rotatiu s'escudarà en la llibertat d'expressió i en què tothom és lliure d'opinar, però no es poden consentir apologies a la violència i a la publicitat de cometre delictes. Aquest diari madrileny ha de tenir un control del que es publica, com fan molts altres mitjans digitals. No es poden superar certs límits.

El següent pas seria sancionar a la persona que ha fet aquestes declaracions. És una frivolitat i una manca de respecte a la societat, i en concret a les dones que han patit una violació, que algú faci apologia de la violació. Potser si en aquests casos s'actua s'evitaran actituds que cada cop van a més. Per desgràcia, Guardiola no va errat quan diu que "prendrem mal".

2 comentaris:

  1. La llibertat d'expressió és un dret però el dret a l'honor, a la integritat física i el no promoure la violència és bàsic,drets fonamentals i que no es pot permetre la vulneració d'ells.
    Estic d'acord amb tu que hi ha límits que no es poden superar mai i dir aquestes bogeries tindria que estar penat i controlat!!
    Sincerament està arribant un punt l'actitud de les persones que es el terme "persones" és massa gran; són individus.

    ResponElimina
  2. Fa poc vaig saber (per un amic) que havia escrit una crítica al Marca, malparlant dels que defensen Mourinho i signant com "un català orgullós de ser-ho". No li van publicar. O sigui, que censuren el que volen. Bé podríen haver censurat aquest inconscient del que parles. Per mi està clar, que els majors responsables són els de "Marca" per publicar-ho. Lucía.

    ResponElimina