dilluns, 1 de novembre del 2010

Abandonat però molt viu

Belchite és un poble abandonat que està a uns 50 quilòmetres de Saragossa. Es troba totalment en ruïnes i encara s'hi poden veure els efectes de la Guerra Civil. No obstant això, és un poble ben viu per a moltes persones.

El primer en donar-li a Belchite una distinció especial va ser el propi Franco, que va deixar el poble sense reconstruir com a monument per recordar els efectes de la guerra i per demostrar les atrocitats del bàndol republicà. Això sí, al costat es va construir un nou poble (Belchite nuevo) gràcies a la "col·laboració" dels presoners de guerra, que van treballar per aixecar-lo.




Com podeu veure a les imatges, el poble és fantasmagòric, solitari i pot ser un escenari perfecte per al cinema. Això no ha passat desapercebut pels buscadors de localitzacions i Belchite ha sortit en un total de setze produccions, entre les que destaquen El laberinto del Fauno (2005), Las aventuras del Barón Munchausen (1988) i Mecanoscrit del segon origen, sèrie emesa per TV3 el 1985.

I també els seguidors dels misteris han trobat en el poble abandonat una mina per a les seves investigacions. En aquest indret s'han pogut gravar psicofonies (gravacions amb pressumptes missatges dels difunts), on s'escolten els sons dels avions bombardejant el poble i el soroll dels trets, així com les veus dels pressumptes caiguts en la batalla.



Un poble en ruïnes, sense vida física però molt viu en la memòria de molts, ja que 10.000 persones acostumen a visitar-lo anualment.

3 comentaris:

  1. Una visita pendent i que m'has fet venir ganes de fer!

    ResponElimina
  2. Molt recomanable la visita! El poble posa els pèls de punta i no se sent ni una ànima! Cuida't!

    ResponElimina
  3. Una visita altament recomanable, sobretot amb nens que ja raonin. Els al.lucina la història del poble i és una perfecte ocasió per explicar les barbaritats de la guerra.

    ResponElimina