divendres, 15 d’octubre del 2010

15 d'octubre, dia del futbolista

Donant una ullada a les efemèrides d'avui he observat que en 15 d'octubre ha nascut un gran nombre de futbolistes (alguns coneguts i altres que no els coneixen ni a casa seva a l'hora de dinar). Des de 1958 fins l'actualitat han nascut en aquesta data gairebé 10 futbolistes.

Hi ha jugadors de totes les procedències i de totes les edats. Per començar, tenim a jugadors coneguts com Didier Deschamps, que va néixer el 1968 i es va convertir en el líder del mig del camp de la Juventus i de la selecció francesa. Actualment, el francès és entrenador de l'Olimpique de Marsella.

Un altre francès, però més jove, també va escollir la data d'avui per néixer i treure el cap. I precisament amb el cap ha aconseguit la majoria de gols al llarg de la seva carrera. Aquest no és un altre que David Trezeguet (1977), un altre icona de la Juventus de Turí i que actualment viu la seva segona joventut a l'Hércules d'Alacant.




I què podem dir d'Andy Cole? Un davanter poc vistós però que assegurava cada temporada un munt de gols al Manchester United, sobretot quan feia parella atacant amb Dwight Yorke. El davanter va néixer fa 39 anys a Anglaterra.

Altres jugadors nascuts en 15 d'octubre són: Marco Antonio Gómez (1958, xilè), Jorge Campos (porter mexicà nascut el 1966 i que es va caracteritzar per portar samarretes de colorins que li anaven una mica grans, com es veu a la fotografia de dalt), Patricio Urrutia (1977, equatorià), Paul Robinson (1979, anglès) i Walter López (1985, uruguaià).

L'esperança madridista

I avui, el Reial Madrid estarà de festa i celebració, ja que el jugador que ha de canalitzar el joc ofensiu dels merengues (i no parlo de CR7) compleix 22 anys. Em refereixo a l'alemany, d'ascendència turca, Mesut Özil. Sí, aquell que juga bé però que té uns ulls saltons i amb un doble del món del cinema.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada