divendres, 8 d’octubre del 2010

¿No ens passem una mica?

Des d'un temps ençà m'adono que gairebé cada dos per tres se celebra el Dia Mundial d'alguna cosa. Ben cert és, que alguns d'ells tracten temes importants als que cal donar repercussió i conscienciació, però, n'hi ha d'altres que no tenen massa sentit. Aquí el repàs dels que he trobat més curiosos i il·lògics.

El dia 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans (com a mínim a Canàries), tal i com informa aquesta notícia publicada a la premsa local. La celebració va tenir lloc a diversos hospitals de la comunitat. Potser seré mal pensat ( i també maliciós), però no hauria de ser una obvietat que els metges es netegin sempre les mans en els hospitals? Si s'ha de celebrar un dia així per fomentar una mínima higiene en els hospitals (en aquest cas canaris), espero no posar-me mai malalt en aquestes illes.


Demà, dia 9 d'octubre, se celebra el Dia Mundial del Correu. Molts dels vosaltres us vindran al cap preguntes molt malintencionades: ¿serà aquesta jornada la que, per fi, el correu arribi a temps?, ¿un dia més de festa, però si treballen molt poc!". Hi ha opinions d'aquest tipus que us han rondat pel cap. Segur que encara riureu més quan sapigueu que aquesta jornada és per presentar els nous productes del ram. A sobre a vendre'ns més històries!


Com us podeu imaginar, hi ha molts dies mundials que giren al voltant de la pau: el dia mundial de la no violència, el dia mundial de la població, el dia internacional per la pau, entre d'altres. No obstant, n'hi ha un posat amb calçador: el Dia Mundial de la Ciència al Servei de la Pau i el Desenvolupament. Encara em frego els ulls ara. Potser hi ha gent que creu que Terminator viu entre nosaltres i que les màquines un dia es rebelaran per destruir la humanitat.


Ja es dóna per fet que la ciència està al servei de la pau, per fomentar el desenvolupament i el benestar de les persones, no? No fa falta que ens recordin una concepció que tots la donem per sentada. I segur, que celebrar aquests dies costa diners, pocs o molts.

Per a més informació, podeu consultar el calendari de Dies Mundials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada