dimecres, 13 d’octubre del 2010

A ningú li agraden

Alguns les coneixem com a "collejas", altres com a "calvots" i, finalment, hi ha la clàssica definició de "tortas". Rebi el nom que rebi, patir un cop al clatell resulta dolorós però sobretot humiliant. A l'escola no hi havia res pitjor que rebre una d'aquelles sonores bufes, que encara que no feien mal sonaven molt fort, el que provocava que la gent es girés sorpresa per comprovar d'on provenia el so.



Avui, els temps estan canviant, tant que fins i tot hi haurà gent que s'ho pensarà dues vegades abans de donar un calvot. L'Audiència de Barcelonaha condemnat a una escola religiosa de Barcelona a pagar 1.000 euros d'indemnització a un nen que rebia collejas de set companys seus en el vestuari, segons informava ahir Europa Press.

Com us podeu imaginar, el nen va patir molt, va haver de deixar l'escola per un temps i va portar el nen diverses vegades a l'hospital per no trobar-se bé. I com sempre, complicat decidir qui té la culpa: els nens    -no deixen de ser menors-, els pares -responsables de l'educació dels seus fills- i l'escola -ha de vetllar per la integritat dels seus alumnes, sense dir que tot és un joc de nens-.

Bullying, una amenaça a gairebé el 2% dels nens de l'Estat espanyol

Tot i que la notícia no deixa de ser curiosa, es posa al descobert un problema molt important a les escoles del nostre país: l'assetjament escolar o bullying. Potser un dels casos més coneguts i, desgraciadament pioners, va ser el de Jokin, un nen de 14 anys natural d'Hondarribia i que es va suicidar arran de l'assetjament d'un grup d'alumnes del centre on estudiava.

Segons el web Guia Infantil, prop del 2% dels nens espanyols estan en risc de patir assetjament a les escoles. Per desgràcia, segurament això només és la punta de l'iceberg i podem trobar molts casos que no surten a la llum per por a represàlies.

Com apuntàvem abans, la responsabilitat en aquest cas és compartida per tots. Potser el dia que tothom assumeixi el seu paper evitarem situacions com la d'aquest post, que tot i ser curiosa, amaga en realitat un problema que cal eradicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada