dimecres, 20 d’octubre del 2010

Els altres candidats

És cert que la societat catalana (i també l'espanyola) porta uns anys una mica desencantada amb els polítics. Les altes xifres d'abstenció i la proliferació de noves forces polítiques sorgides a partir d'escisions dels partits grans evidencien que la política s'ha de reinventar i que ha de buscar noves fórmules per arribar a la gent, tot i que consti que ja fa temps que hi ha diversos intents per canviar el mapa polític existent.

La primera experiència és l'aparició de la C.O.R.I (Coordinadora Reusenca Independent), un partit polític encapçalat per Ariel Santamaria, l'alter ego d'Elvis Presley. Tot i fer algunes propostes surrealistes (en la campanya de 2003 proposava, en la nit electoral, visitar les seus dels altres partits polítics per felicitar-los pels resultats obtinguts i "gorrejar-los tot el sopar i beure possible"), van obtenir representació a l'Ajuntament de Reus.




Més recent ha sortit a la llum la possibilitat que Belén Esteban es pogués presentar a unes eleccions. El més sorprenent és que la princesa del pueblo podria arribar a ser la tercera força política de Catalunya (no em quadra tenint en compte que la majoria dels catalans volen la independència) i també obtindria una gran quantitat de vots en les eleccions generals.



La darrera proposta curiosa és la que ens presenta un hàmster per president de la Generalitat (Hamster for President). Aquesta proposta assegura que un hàmster no serà corrupte, no viatjarà en avions privats i s'haurà de substituir cada quatre anys, entre d'altres. Una idea original, però desgraciadament posa de manifest la salut de la nostra política.



Si ens ha de governar l'Esteban o un hàmster, que déu ens agafi confessats!

1 comentari:

  1. I avui diuen que Carmen de Mairena es podria presentar com a canidata de la CORI, segons La Vanguardia digital. La cosa empitjora...

    ResponElimina